schoonheidsspecialiste die een laserontharingbehandeling uitvoert op een man

DIODE LASER ONTHARING

Zeg je lelijke haar af zonder te lijden: mannen, vrouwen, alle huidskleuren, alle seizoenen.

Laser
ontharing

Ben je moe van het scheren, waxen, elektrisch scheren, waxen...?
Heeft u ingegroeide haren of acne en ontstekingen door het scheren, ...?

Wilt u het hele jaar door een zachte, gladde en zijdezachte huid en vraagt u zich af of deze technologie geschikt is voor uw haar en huid?

Maak een afspraak voor uw gratis consultatie met CMJ, Onze verpleegkundige gespecialiseerd in laserontharing verwelkomt u voor uw gratis consultatie en beantwoordt uw vragen om u het beste advies te geven.
50% korting op de proefsessie (één zone).

NB: Hoewel deze geavanceerde methode in het begin enige financiële investeringen vereist, heeft ze veel voordelen op de korte en lange termijn).

Voordelen voor de huid

In de loop van de sessies is laserontharing de methode bij uitstek om de huid zacht en glad te houden. Het gevoel van comfort dat het biedt op de lange termijn is onvergelijkbaar. De huid wordt niet meer aangevallen door verschillende mechanische of chemische methoden (scheermes, was, elektrische ontharingscrème of ontharingscrème), maar is meer dan ooit in staat om haar soepelheid en natuurlijke hydratatie te behouden. En ruwe hergroei is nu verleden tijd.

Met de laser kunt u altijd een jurk of een badpak aantrekken zonder dat u zich hoeft af te vragen of u de gelegenheid heeft gehad om uw haar te verwijderen...

 

Geldbesparing op de lange termijn

Zelfs als laserontharingssessies wat duur lijken, besparen ze u nog steeds geld in vergelijking met bijvoorbeeld het waxen op de lange termijn.

Wassen is een tijdelijke ontharing die altijd weer opnieuw moet worden gedaan en waarvoor je je hele leven zult moeten betalen. Uiteindelijk zal het meer dan 8 tot 12 lasersessies kosten. Zoals voor elektrolyse, of IPL, de enige andere permanente methoden, het vereist veel meer sessies dan laser.

Kortom, met al zijn voordelen kunnen we zeggen dat, ja, permanente laserontharing een winstgevende en rendabele investering is.

FAQ

WIE KAN BENOEMEN VAN Diode Laser Ontharing?

Permanente ontharing is voor iedereen, mannen en vrouwen, die op een volhardende manier van hun harigheid af wil.

De diode laser is veelzijdig genoeg voor alle huidfototypes (door aanpassing van de pulstijd). Met aanpassing van de pulstijd kan men van een lichte tot een donkere huid behandelen.

HOEVEEL SESSIES ZIJN ER NODIG?

Het aantal sessies verschilt per gebied:

Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen hormoonafhankelijke gebieden (gezicht, mond, borsten, borst) en niet-hormoonafhankelijke gebieden (benen, bikinilijn, oksels).

In de eerste situatie zal het aantal sessies hoger zijn. Er zal een hergroei zijn door regelmatige hormonale stimulatie gedurende het hele leven, daarom zullen er onderhoudssessies nodig zijn.

In het tweede geval zullen 4 tot 6 sessies over het algemeen voldoende zijn en zal de ontharing van zeer lange duur zijn, zo niet definitief.

Bij mannen is de situatie complexer door de diepte van het haar en de hormonale stimulatie, waardoor volledige en definitieve laserontharing moeilijk is. Aan de andere kant laat het gebruik van een Laser Diode een goede kwaliteit van ontharing toe (veel minder en fijner haar), wat het resultaat is dat over het algemeen wordt nagestreefd.

HOE VAAK ZIJN DE SESSIES?

Een laserbehandeling vernietigt als het ware een generatie haarbollen. Het is daarom noodzakelijk om te wachten op een nieuwe groep haren om de groeifase te bereiken alvorens een nieuwe sessie te overwegen. Deze tijd varieert echter sterk afhankelijk van de regio, veel sneller op het gezicht en langzamer op de ledematen. Daarom verdient een interval van 4 tot 8 weken tussen de laserbehandelingen de voorkeur. 

WELKE DELEN VAN HET LICHAAM WORDEN BEÏNVLOED DOOR ONTHARING?

Alle delen van het lichaam zijn aangetast, waaronder: gezicht, rug, romp...

VALT HET HAAR UIT TIJDENS DE BEHANDELING?

Het werkingsprincipe van de laser is gebaseerd op de reactie van de fotothermolyse (vernietiging van de melanine in het haar door de hitte van het licht). 

Eenmaal gelaserd, zal het haar 2 of 3 weken nodig hebben om uit zichzelf te komen en uit te vallen (bij licht wrijven of onder de douche...).

De bijwerkingen

De meeste bijwerkingen zijn mild. De meest problematische bijwerking is verbranding, die gevolgd kan worden door depigmentatie of hyperpigmentatie van de huid.

Roodheid op de huid treedt meestal direct na de behandeling op en verdwijnt snel. Een micro-erytheem-ooedeem omsluit de haarfollikel, wat volledig normaal is en getuigt van de effectiviteit van de sessie. Deze effecten verdwijnen binnen enkele uren.

CONTRA-INDICATIE

 • Personen die in de afgelopen 3 maanden een behandeling met roacutaan hebben ondergaan
 • Zwangere vrouwen
 • Mensen die een UVB-behandeling voor psoriasis of vitiligo krijgen
 • Mensen die een chemotherapie- of radiotherapiebehandeling ondergaan
 • Mensen waarvan het gezicht in de afgelopen 3 maanden een glicolzuurschil heeft ondergaan
 • Mensen wiens gezicht de afgelopen 12 maanden een fenolschil heeft ondergaan
 • Prepuberale kinderen/tieners
 • Mensen die fotosensibiliserende medicijnen nemen

HOE KAN IK MIJN SESSIE VOORBEREIDEN OM DE BEHANDELING TE OPTIMALISEREN?

 • Het scheren van het haar om de concentratie (zonder verlies) van energie aan de basis van de follikel te vergemakkelijken.
 • Het respecteren van een strategische afstand tussen de sessies om te proberen een maximale haargroei te verkrijgen wanneer de laser op de huid wordt aangebracht
 • Door ten minste 3 tot 4 weken voor de lasersessie geen pincet, was of ontharingscrème te gebruiken
 • Respecteer het behandelingsschema en de afstand tussen de aanbevolen sessies, zodat alle haren in de groeifase worden bereikt
 • Door niet te bleken door het haar

Voor mannen

De vraag naar laserontharing voor mannen neemt toe, of het nu gaat om het verminderen van overbeharing of om de volledige uitroeiing ervan. Alle gebieden - behalve rond het oog - zijn behandelbaar, zelfs de intieme delen.

Over het algemeen hebben mannen meer haar dan vrouwen omdat ze onder invloed zijn van een hormoon: testosteron, dat de haargroei stimuleert. Het duurt - afhankelijk van het gebied - gemiddeld twee extra sessies dan bij vrouwen. Op de rug en de baard kan een zeer klein deel van het zeer fijne haar (dons) achterblijven.

Het is echter belangrijk om te weten dat haren op de slijmvliezen meer sessies nodig hebben dan op de rest van het lichaam.
De diode laser is de meest efficiënte permanente haarverwijderingsmethode op de markt van vandaag.

Vertrouw op een professionele schoonheidsspecialiste en bel ons op
+32 473 31 18 15
CMJ Logo
CMJ Health Care & Beauty